dimarts, 10 de novembre del 2015

Les 4 estacions des del gran arbre


La portada d'aquest llibre és preciosa, no trobeu? Doncs espereu a veure l'interior!

El gran arbre és el protagonista d'aquesta senzilla i encantadora història. A través d'ell i dels animals que hi fan vida, descobrim les estacions de l'any i el pas del temps. A l'hivern, els colors són freds i regna el silenci al bosc però quan arriba la primavera, l'arbre cobra vida i el paisatge s'omple de color. Un bon dia, l'arbre comença a donar els seus fruits i l'alegre brunzit de les abelles anuncia l'arribada de l'estiu. Passen les setmanes, i el dia comença a escurçar-se anunciant l'arribada de la tardor. Finalment, les fulles cauen mentre els animals s'afanyen a trobar un lloc on passar el llarg hivern. És el cicle de la vida.

Les il•lustracions, d'allò més acolorides i detallades, són l'atractiu principal d'aquesta obra, que podria ser perfectament un àlbum sense paraules. En aquest cas però, van acompanyades d'un text escuet molt ben travat, que acaba donant un to d'allò més poètic al conjunt.

La cirereta del pastís són els troquelats que trobem al tronc i a les branques de l'arbre, i des d'on observem els animalets que hi fan vida: óssets, papallones, abelles, mussols i esquirols. No en falta cap.

Tot plegat és mèrit de l'escriptora i il•lustradora alemanya Britta Teckentrup, de qui podeu trobar més informació en aquest enllaç.

De llibres sobre les estacions ni ha molts, però aquest és especial.

A partir de 4 anys.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...